На Поліссі прихильники «ПЦУ» за підтримки влади захопили й осквернили ще один храм УПЦ (+відео)

15 березня 2019 року прихильники новоутвореної «ПЦУ» здійснили черговий вандалізм під час захоплення Свято-Покровського храму УПЦ у с. Берестя Дубровицького району Рівненської області — зламали двері у вівтарь та осквернили святиню. Вже традиційно безчинства відбулися за підтримки голови Дубровицької РДА М.М. Петрушка. 

«Батюшко, ви самі винуваті, що ми ламаємо двері. Ви ж не хочете давати ключі…», — таким чином, не отримавши від настоятеля протоієрея Сергія Таборовця ключі від храму релігійної громади УПЦ, вандали намагалися звинуватити у власному ж безчинстві та незаконних діях священика і в такий спосіб тиснути на нього.

Зі словами «село вирішило!» і «священик не має права голосувати», — що говорить про те, що або прихильники «ПЦУ» не знають державних законів і церковного статуту, або ж вводять в оману односельчан, — кілька чоловік взяли до рук ломи та зламали двері церкви через вхід у вівтар.

На зауваження парафіян, що до вівтаря може входити тільки священнослужитель, активісти відповіли пропагандистськими гаслами та осквернили храм, почавши нишпорити у вівтарі. «Хоч шапки зніміть!», — просили віруючі, та марно.

Більше того, прихильники «ПЦУ» заявили, що будуть «проводити ревізію в церковному приміщенні», та не допустили до церкви вірян УПЦ. Водночас на питання парафіян громади УПЦ, на яких підставах вони вирішили перевіряти майно, яке їм не належать, пояснити не змогли.

Причому всі ці незаконні дії, а також зокрема збори територіальної громади, на яких було прийнято рішення про так званий «перехід» громади, відбуваються за активного сприяння голови Дубровицької РДА М.М. Петрушка. Саме за ініціативи цього чиновника вже закрито три храми УПЦ, ще один, у с. Сілець, захопили, болгаркою зрізавши замки, два дні тому, 13 березня.

Раніше, 12 березня, священнослужителі та віруючі Дубровицького благочиння Полісько-Сарненської єпархії УПЦ зібралися на молитовне стояння біля РДА м. Дубровиця у Рівненській області та висловили протест у зв’язку з порушенням їхніх конституційних прав і свобод щодо вільного віросповідання. На вірних Української Православної Церкви здійснюється безпрецедентний тиск, з метою насильницького «переведення» їхніх парафій у новостворену «Православну церкву в Україні». Попри тиск, православні Поліського краю лишаються вірними своїй Церкві та Її Предстоятелю, тож, владі нічого не лишається, як незаконно позбавляти їх місця для молитви.

Джерело

Просмотров: (44)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *