Переслідування за релігійною ознакою духовенства УПЦ тривають — прот. Віктору Земляному обирають міру запобіжного заходу

22 березня 2019 року, найближчим часом, має відбутися судове засідання, на якому обиратимуть міру запобіжного заходу для клірика Рівненської єпархії УПЦ протоієрея Віктора Земляного. Відповідне клопотання було подано сьогодні до суду слідчими Служби безпеки України. Про це повідомляє Синодальний юридичний відділ УПЦ.

Нагадаємо, що буквально вчора під час зустрічі Президента П.О. Порошенка із представниками ВРЦіРО Предстоятель УПЦ, Блаженніший Митрополит Онуфрій звернув увагу, що на фоні порушення прав віруючих та захоплення храмів, священики УПЦ піддаються кримінальному переслідуванню, зокрема згадав про отця Віктора Земляного, якому вже вручили повідомлення про підозру.

У свою чергу Президент наголосив: «Я, як Президент, як гарант конституційних прав, робитиму все можливе для того, щоб захистити релігійну свободу в Україні», й додав, що «насильство ніколи не може бути методом вирішення проблем».

І вже наступного дня, священика Української Православної Церкви викликають до суду для обрання міри запобіжного заходу.

В єпархії просять підтримки та молитов за отця Віктора та сподіваються, що гарант конституційних прав зробить все можливе для того, щоб на ділі показати, що захищає релігійну свободу громадян України вже сьогодні.

Нагадаємо, 15 березня 2019 року співробітники СБУ провели допит глави відділу з питань врегулювання міжконфесійних конфліктів при Рівненській єпархії УПЦ протоієрея Віктора Земляного, у результаті якого йому вручили повідомлення про підозру за ч.1 ст 161 та ч.1. ст. 300 Кримінального кодексу України.

Просмотров: (419)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *