Рішенням суду правоохоронців зобов’язали внести до ЄРДР дані про захоплення храму УПЦ в селі Нічогівка

7 березня 2019 року суддею Луцького міськрайонного суду Олегом Ющуком була розглянута скарга священнослужителя Волинської єпархії УПЦ отця Тараса Берника на бездіяльність прокуратури. Згідно з винесеними рішеннями суду, прокурор Волинської області або інші уповноважені на внесення даних до Єдиного реєстру досудових розслідувань особи зобов’язані внести до ЄРДР заяви настоятеля громади УПЦ у селі Нічогівка Красновільської сільської ради Маневицького району Волинської області. Про це повідомляє прес-служба Волинської єпархії.

Відповідно до змісту скарги настоятеля Свято-Миколаївського храму УПЦ села Нічогівка Маневицького району ієрея Тараса Берника, 4 лютого 2019 року він звернувся з заявою до прокуратури Волинської області, повідомляючи про те, що 26 січня 2019 року група осіб, котрі є прихильникаминовоутвореної структури ПЦУ, включно з представниками органів місцевого самоврядування та посадовими особами РДА, здійснили захоплення храму громади УПЦ, настоятелем котрої він є.

Нагадаємо, 26 січня 2019 року, після кількагодинної штовханини, активісти ПЦУ з участю очільників місцевої влади, представників Київського патріархату/ПЦУ та посадовців здійснили захоплення храму, котрий належить громаді УПЦ. При цьому під час бійки від руки рідного брата постраждала одна з вірянок УПЦ.

Злочини, про які повідомив священик, передбачені статтями:

  • 161 КК України (Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками);
  • 178 КК України (Пошкодження релігійних споруд чи культових будинків);
  • 179 КК України (Незаконне утримування, осквернення або знищення релігійних святинь);
  • 180 КК України (Перешкоджання здійсненню релігійного обряду);
  • 295 КК України (Заклики до вчинення дій, що загрожують громадському порядку);
  • 296 КК України (Хуліганство);
  • 341 КК України (Захоплення державних або громадських будівель чи споруд);
  • 356 КК України (Самоуправство);
  • 364 КК України (Зловживання владою або службовим становищем);
  • 365 КК України (Перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу).

Скарга була проігнорована правоохоронцями, повідомлені дані не були внесені до ЄРДР. Відповідно, священнослужитель звернувся до суду, котрий зобов’язав внести ці заяви до Єдиногореєстру досудових розслідувань.

Нагадаємо, громада УПЦ у Нічогівці збережена, віряни збираються на богослужіння у тимчасово облаштованому приміщенні.

Просмотров: (16)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *