Суд примусив правоохоронців внести до ЄРДР дані про захоплення храму УПЦ у селі Красноволя

7 березня 2019 року суддя Луцького міськрайонного суду Олег Ющук розглядав судову справу, порушену за скаргою священнослужителя Волинської єпархії УПЦ на бездіяльність прокуратури. Згідно з винесеним рішенням суду, прокурор Волинської області або інші уповноважені на внесення даних до Єдиного реєстру досудових розслідувань особи зобов’язані внести до ЄРДР заяву настоятеля громад УПЦ у селі Красноволя Маневицького району Волинської області. Про це повідомляє прес-служба Волинської єпархії.

Відповідно до змісту скарги настоятеля Свято-Михайлівського храму УПЦ села Красноволя Маневицького району протоієрея Андрія Геналюка, 4 лютого 2019 року священнослужитель звернувся з заявою до прокуратури Волинської області, повідомляючи про те, що 13 січня 2019 року група осіб – прихильників ПЦУ – включно з представниками органів місцевого самоврядування та посадовими особами РДА здійснили захоплення культової споруди на його приході.

Злочини, про які повідомляв священик, передбачені статтею 161 КК України (Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками); статтею 178 КК України (Пошкодження релігійних споруд чи культових будинків);статтею 179 КК України (Незаконне утримування, осквернення або знищення релігійних святинь); статтею 180 КК України (Перешкоджання здійсненню релігійного обряду); статтею 295 КК України (Заклики до вчинення дій, що загрожують громадському порядку); статтею 296 КК України (Хуліганство); статтею 341 КК України (Захоплення державних або громадських будівель чи споруд); статтею 356 КК України (Самоуправство); статтею 364 КК України (Зловживання владою або службовим становищем); статтею 365 КК України (Перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу).

Скарга була проігнорована правоохоронцями, повідомлені дані не були внесені до ЄРДР. Відповідно, священнослужитель звернувся до суду, котрий зобов’язав внести цю заяву до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Нагадаємо, представники активу ПЦУ, з відома представників поліції, чиновників Маневицької РДА, місцевої влади на чолі з Красновільським сільським головою Федором Світачем захопили Свято-Михайлівський храм УПЦ села Красноволя. Громада УПЦ збережена, віряни збираються на богослужіння у прилаштованому житловому приміщенні.

Просмотров: (49)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *