На Благовіщення у селі на Житомирщині вандали осквернили та пограбували храм

Люди, які прийшли цього дня на молитву, зіштовхнулися з наслідками зухвалого вандалізму.

У ніч на 7 квітня 2019 року, свято Благовіщенн Пресвятої Богородиці, невідомі, розбивши вікно, проникли у вівтар Свято-Миколаївського храму с. Королівка, Ємільчинського району, Житомирської області. Осквернили та пограбували святиню. Про це Інформаційно-просвітницькому відділу УПЦ повідомив настоятель ієрей Олександр Гаращук.

Те, що в храмі побували грабіжники, виявила парафіянка, яка першою прийшла до храму, щоб приготувати його до богослужіння.

«Коли прибув я, то застав найбільший безлад у вівтарі — на підлозі скло від розбитого вікна, у яке залізли грабіжники, все поперевертали — на кліросі порозкидали книги, шухляди повідкривані — якісь гроші таки знайшли та забрали, вкрали вино для Євхаристії, два копія, апостол», — розповів клірик Овруцької єпархії.

Правоохоронці, що приїхали на місце злочину, провели слідчі дії та прийняли заяву від настоятеля.

Віряни, які прийшли на молитву, були вкрай засмучені через святотатство, яке в таке велике для усього православного світу свято, було вчинено щодо їхнього храму. «Цього дня прийшло людей більше навіть, як завжди. Їм довелося години півтори-дві чекати, поки поліція все оформить і ми поприбираємось. Але не дивлячись на все це, Літургію ми відслужили і подячний молебень…», — зазначив священнослужитель.

Нагадуємо: у разі порушення прав єпископату, духовенства, мирян і установ Української Православної Церкви (перешкоджання здійсненню богослужінь, захоплення храмів, вчинення провокацій і тиску, погрози тощо) необхідно негайно звернутися до юридичного відділу УПЦ по телефону: 097- 537-55-96.

Просмотров: (22)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *