Рішенням суду до ЄРДР мають бути внесені дані про захоплення храму УПЦ в селі Тельчі

7 березня 2019 року суддя Луцького міськрайонного суду Олег Ющук розглянув судову справу, що була порушена за скаргою настоятеля громади Трьох святителів УПЦ села Тельчі Маневицького району – на бездіяльність прокуратури. Згідно з винесеним рішенням суду, прокурор Волинської області або інші уповноважені на внесення даних до Єдиного реєстру досудових розслідувань посадовці були зобов’язані внести до ЄРДР заяву священика Віталія Іванківа. Про це повідомляє прес-служба Волинської єпархії.

Відповідно до змісту скарги настоятеля Трьохсвятительського храму, 4 лютого 2019 року він звернувся з заявою до прокуратури Волинської області, повідомляючи, що 1 лютого 2019 року група осіб – прихильників ПЦУ – разом із представниками органів місцевого самоврядування та безпосередньо з відома посадових осіб РДА здійснили захоплення культової споруди в селі Тельчі Красновільської сільської ради.

Також священик повідомив, що 27 січня 2019 року в селі відбулись незаконні збори щодо рейдерського захоплення храму та перешкоджання здійснення Богослужіння і вчинення інших кримінально караних дій. 1 лютого 2019 року, в присутності представників поліції, активісти ПЦУ зрізали замки з дверей храму УПЦ та захопили його.

Злочини, про які повідомив отець Віталій, передбачені статтями:

  • 161 КК України (Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками);
  • 178 КК України (Пошкодження релігійних споруд чи культових будинків);
  • 179 КК України (Незаконне утримування, осквернення або знищення релігійних святинь);
  • 180 КК України (Перешкоджання здійсненню релігійного обряду);
  • 295 КК України (Заклики до вчинення дій, що загрожують громадському порядку);
  • 296 КК України (Хуліганство);
  • 341 КК України (Захоплення державних або громадських будівель чи споруд);
  • 356 КК України (Самоуправство);
  • 364 КК України (Зловживання владою або службовим становищем);
  • 365 КК України (Перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу).

Повідомлені дані були проігноровані правоохоронцями та не були внесені до ЄРДР. Відповідно, священнослужитель звернувся до суду, котрий зобов’язав внести ці заяви до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Нагадаємо, віряни громади УПЦ у Тельчах дотепер не мають доступу до храму та збираються на молитву в облаштоване житлове приміщення.

Просмотров: (32)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *