Клірики Чернівецької єпархії зустрілися з головою ОДА у зв’язку з його незаконним розпорядженням про перереєстрацію парафії УПЦ в ПЦУ

У результаті зустрічі голова Чернівецької ОДА пообіцяв вивчити ситуацію навколо релігійної громади УПЦ в Добринівці.

На зустрічі, яка відбулася в понеділок, 15 квітня 2019 року, клірики Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ обговорили з головою Чернівецької ОДА підписане ним розпорядження №312-р від 29 березня 2019 року про реєстрацію нової редакції статуту релігійної громади в селі Добринівці Заставнівського району Чернівецької області, в внаслідок чого громада УПЦ була переоформлена як громада ПЦУ. Про це повідомляє прес-служба єпархії.

На зустрічі були присутні секретар консисторії Чернівецько-Буковинської єпархії архімандрит Микита (Сторожук), настоятель парафії на честь святителя Миколая в селі Добринівці протоієрей Михайло Музика та інші священнослужителі єпархії.

У результаті тривалих переговорів, Михайло Павлюк пообіцяв представникам УПЦ протягом двох днів вивчити законність документів, на підставі яких було підписано розпорядження №312-р, а також надати документи, в зв’язку з якими відділ з питань охорони культурної спадщини, національностей та релігії управління культури Чернівецької ОДА прийняв рішення про реєстрацію нової редакції статуту громади УПЦ в Добринівці. Адвокатський запит від Чернівецько-Буковинської єпархії з цього приводу був зроблений ще минулого тижня.

Також глава Чернівецької ОДА запевнив священнослужителів, що докладе максимум зусиль, щоб попередити рейдерське захоплення парафії на честь святителя Миколая в Добринівці.

У ході зустрічі сторони обговорили втручання місцевих чиновників в церковні справи і торкнулися проблеми, з якими парафії УПЦ стикаються в селах Товтри, Чорнівка, Рингач, Стара Жадова, Задубрівка та ін. Оскільки в цих населених пунктах, «постійно панує напружена атмосфера, сформована прихильниками ПЦУ».

«Під час розмови з представниками Чернівецько-Буковинської єпархії Михайло Вікторович Павлюк зазначив, що він готовий почути кожного буковинця і в своїй діяльності керується законами України», – йдеться в повідомленні єпархіальної прес-служби.

У свою чергу консисторія Чернівецько-Буковинської єпархії направила до Чернівецької ОДА інформаційний лист-повідомлення, в якому офіційно повідомляє в.о. голову Чернівецької ОДА М. Павлюка про те, що «жодна з релігійних громад Чернівецько-Буковинської єпархії Української Православної Церкви в Чернівецькій області не ліквідувалася. Всі вони є чинними і продовжують діяти згідно з юридичними документами, виданими законним способом, і не мають наміру переходити в підпорядкування іншої конфесії, церкви і т.п.».

Також Павлюку передали заяву настоятеля парафії УПЦ села Добринівці протоієрея Михайла Музики, в якій він просить скасувати попереднє розпорядження про внесення змін і реєстрацію в новій редакції статуту релігійної громади УПЦ на честь Святителя Миколая села Добринівці, Заставнівського району Чернівецької області.

У четвер єпархія оголосить дату загальноєпархіального хресного ходу і молитовного стояння, яке пройде під будівлею Чернівецької ОДА в знак протесту проти дій чиновників по відношенню до УПЦ в регіоні.

Просмотров: (47)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *