Політики намагаються хибно застосувати бізнес-моделі до церковного життя — прот. Олександр Бахов прокоментував слова Резнікова

УПЦ не має фінансово-адміністративних відносин з РПЦ та не є її дочірньою компанією.

Про це сказав Голова Юридичного відділу УПЦ протоієрей Олександр Бахов, коментуючи останню публікацію в ЗМІ слів глави МінВОТ Олексія Резнікова.

Відповідно до законопроекту Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій “Про державну політику перехідного періоду”, Українська Православна Церква повинна буде в офіційних документах закріпити, що є дочірньою організацією Руської Православної Церкви. Передали слова глави МінВОТ в LB.ua 3 лютого 2021 року.

Зазначається, що у своєму інтерв’ю виданню віце-прем’єр Олексій Резніков сказав: «Якщо ви не визнаєте українську юрисдикцію, то вам потрібно буде вказати, хто є вашим безпосереднім керівником».

Голова Юридичного відділу УПЦ наголосив, що такий підхід до церковного життя є хибним.

«Дехто мислить категоріями бізнесу та застосовує до церковних відносин модель господарських товариств», — сказав він.

Протоієрей Олександр наголосив, що «Українська Православна Церква не є дочірньою компанією або філіалом та не перебуває у господарських або фінансово-адміністративних відносинах з Руською Православною Церквою».

«Релігійні організації УПЦ зареєстровані відповідно до законодавства України. Засновником УПЦ є Собор Української Православної Церкви, тобто єпископи, священники та миряни, які живуть в Україні. Органи Її управління знаходять в Києві, а начальником у нас є Христос!», — нагадав політику та журналістам юрист.

Просмотров: (395)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *