Голова Юридичного відділу УПЦ взяв участь в міжнародному медіапроекті “ЛЮДИ”

23 лютого 2021 року Голова Юридичного відділу УПЦ протоієрей Олександр Бахов у щотижневому міжнародному медіапроекті “ЛЮДИ” розповів про ситуацію навколо захоплених храмів Української Православної Церкви, розтлумачив в чому з правової точки зору полягає антизаконність так званих “переходів” до “ПЦУ”, наголосив на порушенні конституційних прав віруючих Української Православної Церкви. Голова Юридичного відділу зокрема наголосив, що недопустимо втручання представників влади у справи Церкви. Відокремленість Держави від Церкви закріплено і в Конституції України, і в Міжнародному законодавстві. Отець Олександр також поділився тим, яких результатів було досягнуто на З’їзді священнослужителів і вірян захоплених храмів Української Православної Церкви, який відбувся напередодні в Києво-Печерській Лаврі.

Про ситуацію щодо своїх храмів та життя парафій в стані конфлікту розповіли також священики з буковинського села Михальча та закарпатського села Ділове.

У програмі також брали участь заступник голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ протоієрей Миколай Данилевич та інші гості.

Просмотров: (94)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *