У Кам’янець-Подільській єпархії згорів храм на честь Різдва Пресвятої Богородиці

16 квітня 2021 року в селі Баговиця Хмельницької області згорів храм на честь Різдва Пресвятої Богородиці Кам’янець-Подільської єпархії УПЦ, повідомив сайт ГУ ДСНС Хмельницької області.

Зазначається, що о 20:51 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу дерев’яного храму села Баговиця. До місця пожежі були направлені чергові караули надзвичайників 2 Державного пожежно-рятувального загону.

На момент прибуття перших підрозділів вогонь вже повністю охопив будівлю храму і поширився на площі майже в 180 кв. м. За словами пожежників, храм врятувати не змогли через те, що про його загоряння було повідомлено досить пізно, конструкції будівлі були дерев’яними, а відстань до міста Кам’янець-Подільського майже 15 кілометрів.

Пожежу вдалося ліквідувати о 21:43. Його причину наразі встановлюють фахівці. Травмованих та загиблих на місці події не було. Всього для ліквідації пожежі було залучено 15 надзвичайників та 5 одиниць пожежорятувальної і спеціальної техніки.

Натомість представники громади розповіли для видання «Поділля News», що «пожежники їхали занадто довго. У першій машини не вистачило води, а ще кілька приїхали, коли було вже пізно. Хоча відразу просили направити кілька машин».

Представники громади згорілого храму також припускають, що їх храм, ймовірно, підпалили. На думку жителів села Баговиця, просто так спалахнути храм не міг.

За їхніми словами, «трава навколо не горіла. Світло в храмі був вимкнене. Свічок не залишав ніхто. Церкву священик закрив близько сьомої вечора. О дев’ятій загорівся притвор. Опівночі вона згоріла».

Окрім того, за інформацією видання, «в оперативних сводках надзвичайників попередньою причиною загоряння назвали підпал». Однак пізніше в інформаційному повідомленні зазначили, що «причину пожежі встановлюють фахівці».

Віруючі говорять, що почнуть збирати кошти на будівництво нового храму відразу після того, як закінчать розбирати згарище.

Просмотров: (23)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *