У селі Цвітоха Шепетівської єпархії прихильники “ПЦУ” захопили храм

18 квітня 2021 року у селі Цвітоха Славутського району Хмельницької області представники “ПЦУ” обманним шляхом захопили Параскевський храм Шепетівської єпархії УПЦ, повідомив настоятель парафії протоієрей Георгій Кімейчук.

Священик розповів Telegram-каналу «Вітраж інформ», що прихильники “ПЦУ” скористалися допомогою військовослужбовців із місцевої частини. Поки нікого в храмі не було, вони замінили замки та поставили на ніч охорону.

«Дорогі брати і сестри у Христі, прошу у всіх Вас вибачення за те, що не зумів виправдати Вашу довіру! <…> У зв’язку з цим повідомляю, дорогі брати і сестри, тим, хто залишається вірним Христові та його святій соборній апостольській Церкві, де є у нас Українська Православна Церква (УПЦ), і далі залишатися вірними Богу! На даний час вирішуємо з парафіянами, де будемо молитися Богу, тому що нам не дозволено тепер відвідувати храм…», – заявив протоєрей Георгій.

Клірик Шепетівської єпархії також повідомив, що захопленню передували незаконні збори територіальної громади та перереєстрація парафії Української Православної Церкви в юрисдикцію “ПЦУ”. Віруючі подали в суд на незаконні дії прихильників “ПЦУ”.

Просмотров: (13)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *