Уряд продовжив карантин до 30 червня та пропонує Пасхальну ніч провести вдома

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль закликав залишатися вдома на Великдень та повідомив, що Кабінет міністрів продовжив карантин в Україні до 30 червня 2021 року. Про це він сказав на засіданні Уряду 21 квітня.

Денис Шмигаль зазначив, що «ситуація з коронавірусом в Україні стабілізується, але це не означає, що ми можемо повернутися до масових гулянь, вечірок, скупчення людей».

«Уряд продовжує до 30 червня режим надзвичайної ситуації й, відповідно, карантину. Цей режим насамперед стосується органів державної влади та їх постійної готовності з протидії пандемії. Одночасно це ще одне нагадування всім українцям, що ми повинні залишатися обачними й обережними», – зазначив він.

За словами глави Кабміну, особливу обачність і свідоме ставлення слід проявити в період травневих свят і Пасхи.

«У ці дні ми закликаємо людей залишатися вдома. <…> Масові скупчення людей на Великдень можуть привести до нової хвилі захворюваності», – сказав прем’єр-міністр і додав, що питання проведення Великодніх свят з дотриманням протиепідемічних заходів влада обговорюватиме з Всеукраїнською Радою церков і релігійних організацій в п’ятницю, 23 квітня.

Просмотров: (9)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *