В селі Поліське на Рівненщині звершили першу Літургію в новому храмі, який будують замість захопленого “ПЦУ”

12 липня 2021 року, в день первоверховних апостолів Петра і Павла, в новому, але поки не освяченому храмі УПЦ села Поліське Рівненської області здійснили першу Літургію. Церкву віряни звели після захоплення їхнього храму прихильниками “ПЦУ”, повідомляє сайт СПЖ.

На перше богослужіння з’їхалось духовенство Поліської єпархії та велика кількість вірних із навколишніх сіл.

«Слава Богу, ми в церкві! – зазначила парафіянка Свято-Михайлівської парафії УПЦ с. Поліське Тетяна Андрощук. – Ми просили Милосердного Бога щодня про цю милість, випросили».

Храм вірні зводили дуже швидкими темпами: почали в листопаді 2020 року і вже зараз він придатний для богослужінь, хоча будівництво ще не завершено.

«Два роки служби відбувалися у мене на подвір’ї, де ми зробили таку невелику прибудову до церкви, – розповів протоієрей Степан Корольчук, настоятель Свято-Михайлівської парафії УПЦ в Поліському. – Але, розумієте, це не ті відчуття. Тому ми з людьми порадилися і вирішили навіть не чекати освячення, а перебратися на молитву в храм».

Весь цей час селяни зводили храм виключно на власні кошти та пожертвування людей із навколишніх сіл.

«Люди ходили з ящиками на свята до храмів, по селах ходили і так назбирали. Жертвував хто скільки міг, в основному, невеликі гроші. Найбільша пожертва за весь час надійшло від одного благодійника – це 100 тисяч гривень на дах. Все інше – гроші від сільських трудівників», – пояснила Тетяна Андрощук.

Віряни порахували навіть кількість робочих днів, що витратили на зведення храму: 36, трохи більше як місяць. Всі будівельники працювали безплатно.

«Ця церква – приклад того, як віра може згуртувати людей, зробити чудо, – сказав протоієрей Віктор Земляний, керівник відділу з питань міжконфесійного врегулювання при Поліській єпархії УПЦ. – Тепер треба цим людям трохи допомогти. До освячення храму віряни села Поліське хочуть встановити іконостас, тому просять усіх небайдужих допомогти їм втілити цей задум».

Пожертвування в допомогу релігійній громаді УПЦ в Поліському можна перераховувати на картку: 4149 4991 4960 2656 (Андрощук Тетяна Володимирівна).

Просмотров: (15)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *