Провокації проти УПЦ: невідомі розклеюють листівки біля храмів у Чернігові та Харкові

У Чернігові та Харкові невідомі клеять провокаційні листівки на території храмів Української Православної Церкви.

23 вересня 2021 року сайт Raskolam.net з посиланням на своїх читачів повідомив, що декілька днів поспіль невідомі в чорній камуфляжній формі клеять на дошці оголошень та на воротах храму Української Православної Церкви на честь ікони Божої Матері Віднайдення Загиблих у Харкові.

Зазначається, що листівка містить такий текст: «Храм ікони Стягнення Загиблих Української Православної Церкви Московського Патріархату Російської Федерації. Ст. 12 Закону про свободу совісті та релігійних організацій».

Раніше, 16 вересня, листівки аналогічного провокаційного змісту наклеїли на воротах Троїцького кафедрального собору та Успенського жіночого монастиря в Чернігові. Наклейки були наклеєні так, ніби це зробили самі представники УПЦ. Одночасно з цим в соцмережах розгорнули кампанію з розпалюванням ненависті проти Української Православної Церкви. У Чернігівській єпархії у зв’язку з цим заявили про сплановану провокацію проти Української Православної Церкви.

Управління Чернігівської єпархії УПЦ опублікувало заяву у зв’язку з черговою провокацією, спрямованою «на дискредитацію Української Православної Церкви в очах громадськості, створення суттєвих перешкод для духовного та соціального служіння, нанесення шкоди інтересам віруючих».

«Це – свідоме приниження всіх священнослужителів і віруючих, — заявили в Чернігівській єпархії. — <…> Управління Чернігівської єпархії Української Православної Церкви вважає, що здійснена 16 вересня спланована провокація і розгорнута інформаційна компанія в соціальних мережах, є засобом впливу і спробою встановлення контролю над релігійними організаціями, тому просить забезпечити дотримання конституційного принципу свободи світогляду і віросповідання, і сприяти припиненню дезінформації про діяльність релігійних організацій в Україні».

Просмотров: (16)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *