У Волинській єпархії в с. Піски освятили храм, побудований замість захопленого

3 жовтня 2021 року, у неділю 15-у після П’ятидесятниці, після Воздвиження, архієпископ Волинський і Луцький Нафанаїл освятив престол і звершив першу Божественну Літургію у Георгіївському храму села Піски у Луцькому районі Волинської області. Про це повідомляє прес-служба Волинської єпархії.

Владиці співслужили благочинний Берестечківського округу протоієрей Дмитро Петрущак, настоятель місцевого храму протоієрей Богдан Христинець, завідуючий канцелярією єпархії архімандрит Паїсій (Хомич), клірики єпархії та гості у священному сані.

На Малому вході, з благословення Предстоятеля УПЦ, владика нагородив настоятеля храму правом служіння Божественної літургії з відкритими Царськими вратами до “Херувимської пісні”.

Після завершення Божественної літургії архієпископ Нафанаїл звернувся до усіх присутніх з вітальним словом. Також владика нагородив єпархіальною грамотою усіх парафіян, а мецената, який допомагав у будівництві храму, Андрія Васильовича Бібу, медаллю Волинської ікони Пресвятої Богородиці.

Нагадаємо, 16 лютого 2019 року група прихильників “ПЦУ” зрізала замки з дверей Георгіївського храму УПЦ села Піски. Відтоді громада не призупиняла свого існування та молилася у пристосованому приміщенні. 

Просмотров: (15)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *