На Буковині в селі Боянчук освятили храм, побудований замість захопленого “ПЦУ”

9 жовтня 2021 року митрополит Чернівецький і Буковинський Мелетій звершив освячення новозбудованого храму на честь Різдва Божої Матері в селі Боянчук Заставнівського району Чернівецької області, який збудували після захоплення церкви парафії УПЦ прихильниками “ПЦУ” в кінці 2018 року. Про це повідомляє прес-служба Чернівецької єпархії.

Звертаючись до пастви зі словом проповіді, владика сказав: «Хочеться плакати від радості, що ворог людського спасіння не зміг зламати віру людей».
Сьогодні ми бачимо, що Господь благословив Боянчук, не залишив людей, які живуть в цьому селі, Господь утішив їх і сьогодні ми сталі всі учасниками цієї великої утіхи», – наголосив митрополит Мелетій.
Насамкінець митрополит Мелетій з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія нагородив старосту храму села Боянчук Димитрія Роговика орденом святителя Димитрія Ростовського, також вручив благословенну грамоту в пам’ять освячення храму та подячні грамоти настоятелю ієрею Олександру Голяновському церковному комітету, парафіянам та благодійникам за труди над будівництвом церкви. Настоятель та староста храму подякували всім хто долучився до будівництва святині УПЦ в селі Боянчук.

Просмотров: (13)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *