У день свята Покрову Богородиці архієпископ Нафанаїл відвідав парафію в с. Навіз, у якої напередодні захопили храм

14 жовтня 2021 року, у день свята Покрову Пресвятої Богородиці, архієпископ Волинський і Луцький Нафанаїл відвідав релігійну громаду села Навіз  у Луцькому районі Волинської області, у якої напередодні прихильники “ПЦУ” захопили храм. Про це повідомляє прес-служба Волинської єпархії.

13 жовтня представники “ПЦУ” близько 14 години зрізали замки на Успенській церкві та проникли всередину. За словами настоятеля храму протоієрея Анатолія Остапчука, який служить на парафії уже 28 років, захоплення відбулося після того, як голова Волинської ОДА незаконно “перевів” громаду УПЦ у “ПЦУ”.

Для звершення богослужіння у день свята Покрову Богородиці вигнана з храму парафія підготувала хатину та облаштувала у ній тимчасове приміщення для звершення Божественної літургії.

Підтримати вірян, окрім правлячого архієрея, цього дня приїхали секретар єпархії протоієрей Миколай Бондарук, віцесекретар єпархії протоієрей Валерій Мучак, благочинний Рожищенської округи протоієрей Петро Іваничко, завідуючий канцелярією єпархії архімандрит Паїсій (Хомич). Співслужив Архіпастирю і настоятель парафії протоієрей Анатолій Остапчук.

За Літургією піднесли особливі прохання про припинення епідемії коронавірусу, про лікарів та одужання хворих.

Своїм співом богослужіння прикрашав хор священнослужителів кафедрального собору під керівництвом протодиякона Михайла Абрамчука.

Завершилось богослужіння чином славлення Богородиці перед іконою свята. Владика звернувся до релігійної громади зі словом проповіді. Архіпастир висловив вірянам свої слова підтримки та подякував за те, що залишилися вірними канонічній Українській Православній Церкві.

Також владика закликав громаду і далі гідно нести світло Христове у власних серцях до кожного, хто його потребує. Архіпастир подякував віруючим за стійкість і побажав, долаючи особисті образи й сердечний біль, залишатися і далі достойними називатися християнами та покладатися у своєму житті на Господа нашого, Який є любов. Бо ця любов і є якраз доказом того, що ми – дійсно християни, адже Господь в Євангелії говорить: “По тому пізнають усі, що ви учні Мої, як будете мати любов між собою”. 

Просмотров: (23)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *