Віруючі УПЦ в селі Новоживотів Вінницької області зупинили чергові провокації прихильників “ПЦУ”

Після того, як 14 жовтня парафіянам села Новоживотів Вінницької області вдалося відстояти свій Покровський храм, близько 16:00 16 жовтня представники “ПЦУ” своїми ключами відкрили двері та зайшли до церкви. Пізніше вони звільнили приміщення храму.  Про це повідомив благочинний Ораторського району Тульчинської єпархії протоієрей Дмитро Цмокало, написали в telegram-каналі «Першого Козацького». Наступного дня, в неділю, члени Покровської релігійної громади УПЦ зупинили чергову провокацію і не допустили відкриття дверей храму. 

Вони заблокували двері в захопленому храмі та відмовлялися виходити. Проте, за інформацією з місця подій, близько 18:00 прибічники «ПЦУ» залишили захоплений Покровський храм і закрили двері на свої замки. Весь цей час на території були присутні представники поліції. Зокрема, начальник Оратівського районного відділу. Правоохоронці в ситуацію не втручалися.

Наступного дня, в неділю, члени Покровської релігійної громади УПЦ села Новоживотів зупинили чергову провокацію і не допустили відкриття дверей храму.

Благочинний Оратовського району протоієрей Дмитрій Цмокало викликав поліцію на місце події, яка зафіксувала відсутність в прихильників “ПЦУ” будь-яких правоустановчих документів на культову споруду та не допустила їх до храму.

Після цього віруючі відвідали недільне богослужіння, яке відслужив настоятель захопленого храму отець Петро Монастирський. Служба проходила у приміщенні сарайчика, розташованому при вході на церковне подвір’я. В цьому «катакомбному» храмі вірні УПЦ села Новоживотова моляться вже три роки.

Нагадаємо, 14 жовтня, на свято Покрови Пресвятої Богородиці, прихильники «ПЦУ» намагалися штурмом захопити Покровський храм у селі Новоживотів. 

Просмотров: (10)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *