Суд постановив розслідувати крадіжку, звершену прихильниками “ПЦУ” у с. Садів на Волині

Слідчий суддя Луцького міськрайонного суду задовольнив скаргу протоієрея Володимира Мелеся із села Садів на бездіяльність слідчих Національної поліції, які не хотіли вносити до реєстру досудових розслідувань дані про кримінальний злочин, скоєний прихильниками “ПЦУ”. Про це повідомляє прес-служба Волинської єпархії.

30 жовтня група представників “ПЦУ” у дворі церковного будинку, в якому проживає священик, намагалася вкрасти та здати на металобрухт будівельні риштування, які раніше використовувалися під час ремонту храму в той час, коли його ще не захопили рейдери “ПЦУ”.

“Коли ми підійшли із запитанням: для чого ви весь цей метал дістаєте, нам повідомили, що “зараз мають приїхати і його забрати”. Нікого не хвилювало, що у цього всього добра є власник і ми цей метал ще маємо йому повернути. Нас ніхто не слухав, тому ми змушені були викликати поліцію”, – розповів протоієрей Володимир Мелесь.

Правоохоронці, які приїхали на місце події, прийняли заяву за фактом крадіжки, після чого громада УПЦ звернулася до суду, який і зобов’язав слідчого внести відомості до ЄРДР.

Вказані незаконні дії прихильників ПЦУ с. Садів були документально зафіксовані, на відео, тому залишається чекати, коли вони понесуть законні покарання у межах санкції, передбаченої статтею 185 Кримінального Кодексу України.

Просмотров: (14)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *