На Вінничині віруючі УПЦ протистоять рейдерським діям «ПЦУ»

Благочинний Мурованокуриловецького благочиння Могилів-Подільської єпархії протоієрей Василій заявив, що Миколаївська громада у селі Котюжани на Вінниччині боротиметься за свій храм, яким  хитрістю та провокацією намагаються заволодіти прихильники “ПЦУ”. 

Храм УПЦ у селі Котюжани намагаються захопити прихильники “ПЦУ”. «Священник ПЦУ» Олександр Казміров на незаконних зборах громади Миколаївського храму раптом оголосив про перехід парафіян із канонічної Церкви до “ПЦУ”. Благочинний Мурованокуриловецького благочиння Могилів-Подільської єпархії протоієрей Василій Балан у відеозверненні, розміщеному в Facebook, зазначає, що голосували за такий перехід ті, хто не переступає поріг храму. Ці «збори» проводились у будівлі Будинку культури, і на них навіть не були присутні парафіяни громади.

«Як може відбутися зібрання громади без відома настоятеля? Які рішення могли прийняти ті люди, коли ні отець Іоанн, настоятель храму, ні його постійні парафіяни не були там і жодної ініціативи не ухвалювали? Наша громада не дістанеться ПЦУ, ми зробимо для цього все», – каже отець Василій.

За його словами, храм як належав канонічній Церкві, так і належатиме, попри те, що влада та поліція діють на стороні “ПЦУ”: дозволяють проводити незаконні збори, забезпечують «масовку» під час захоплень храмів.

«Ми прийшли на ці збори – кого ми там побачили? Жителів села, які жодного разу за ці 20 років не переступили поріг храму! Ці люди не можуть ухвалити рішення про перехід громади до розкольницької юрисдикції», – кажуть віряни УПЦ.

Просмотров: (37)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *