Мерія Івано-Франківська терміново зносить храм УПЦ

Для організації дитячого садка, який за словами чиновників мав би бути на місці православного храму, не готова навіть проектна документація.   

В Івано-Франківську депутати міськради проголосували за знесення приміщень на вул. Чорновола, у яких розміщувався храм Української Православної Церкви на честь Преображення Господнього. Для того, щоб депутати проголосували за це рішення, міський голова Руслан Марцінків терміново скликав на 10 лютого 2022 року позачергову сесію. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

На запит місцевих ЗМІ, чому рішення про демонтаж прийняли так терміново – всього лише за кілька днів після виселення – директор департаменту освіти та науки Ігор Максимчук відповів, що це не швидко: «навпаки, може, й пізно. Це вже питання «з бородою», 7 років у судах».

Водночас Максимчук зізнався, що на дитячий садок, яким усі ці роки представники влади прикривали свою основну мету — знести храм, не готова навіть проектно-кошторисна документація.

За рішення знести приміщення проголосували 34 депутати з 35 зареєстрованих у сесійній залі.

Нагадаємо, 7 лютого 2022 року влада міста вигнала релігійну громаду храму Преображення Господнього з приміщень облаштованих під домовий храм, в результаті чого парафія опинилася на вулиці. В єпархії всіх небайдужих просять фінансово допомогти віруючим. Оголошено збір коштів для придбання земельної ділянки або будинку для релігійної громади Преображення Господнього УПЦ в м. Івано-Франківськ.

Фото galka.if.ua

Просмотров: (25)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *