На Волині громади УПЦ захоплених храмів продовжують богослужбове життя та святкують Воскресіння Христове

Попри те, що храми було захоплено прихильниками «ПЦУ, громади УПЦ села Клепачів і села Красноволя  Волинської області продовжують своє Богослужбове життя в пристосованих приміщеннях, а всі складнощі і негаразди їм допомагає перемагати Пасхальна радість. Про це повідомив у Facebook прес-секретар Волинської єпархії протоієрей Олег Точинський.

Свято-Михайлівська громада УПЦ села Красноволя Маневицького району, храм якої одним із перших було захоплено після створення «ПЦУ», зустріла Воскресіння Христове в молитві в будинку священика.

Як розповів о.Олег, кілька останніх тижнів перед Великоднем прихильники «ПЦУ» штурмували хатинку настоятеля свято-Михайлівської громади УПЦ в с. Красноволя, «вимагаючи, щоб він зі своєю сім’єю йшов геть… в нікуди». Іншого житла в настоятеля громади УПЦ о. Андрія з дружиною і дітьми немає.

«Попри це серця православних красновольців у Пасхальну ніч були сповнені тихою радістю, яку ніхто не зміг і не зможе в них відібрати. Дай Бог, щоб і у батюшки, і в тих, хто з ним залишився, все завершилося, як найкраще, а Пасхальна радість, як і тепер, завжди допомагала перемагати усі складнощі», — написав речник Волинської єпархії.

Позбавлена свого храму релігійна громада захопленого Свято-Іллінського храму УПЦ села Клепачів Ківерцівського району зустріла Світле Христове Воскресіння в тимчасово пристосованому для богослужінь домовому храмі.

Свято-Іллінський храм УПЦ у с. Клепачів було захоплено в березні 2019 року. Передувала цьому незаконна перереєстрація релігійної громади у «ПЦУ», незважаючи на те, що парафія вирішила на зборах залишатися вірною УПЦ на чолі з її Предстоятелем.

«Клепачівську громаду УПЦ, як і багато інших на Волині, фактично зняли з реєстрації, — розповів о.Олег. — Передувала цьому реалізація стандартного для таких подій сценарію: збори, голосування, захоплення».

Однак, як зауважив священик, «незважаючи на всі дії, спрямовані на ліквідацію цієї релігійної спільноти, громада УПЦ села Клепачів продовжує своє Богослужбове життя в пристосованому приміщенні, сподіваючись на те, що справедливість переможе».

Просмотров: (24)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *