Залишившись без храму, віруючі УПЦ буковинського села Карапчів збираються будувати новий

Після того, як місцевий настоятель разом з храмом перейшов в «ПЦУ», віруючі були змушені їздити на богослужіння в сусідні села.

Релігійна громада парафії на честь Різдва Пресвятої Богородиці в селі Карапчів Вижницького району Чернівецької області планує відновити літургійне життя в рідному селі і збирається будувати новий храм, повідомляє прес-служба Чернівецько-Буковинської єпархії.

Віруючі були позбавлені свого храму в кінці минулого року, коли клірик УПЦ Георгій Радуляк, нині заборонений в служінні, перейшов в «ПЦУ». Заручившись голосами територіальної громади, Радуляк перевів в «ПЦУ» і місцевий храм на честь Різдва Пресвятої Богородиці.

Весь цей період віруючі, що залишилися вірними канонічної Церкви, відвідували храми в сусідніх селах, але тепер вони твердо мають намір звести в с. Карапчів новий храм УПЦ.

«На початку цього місяця був відслужений молебень на пошук приміщення і відновлення літургійного життя в селі Карапчів. Слава Богу, релігійна громада 14 червня отримала дозвіл на будівництво храму від Вашківецької міської ради», — повідомили в єпархіальній прес-службі.

Раніше повідомлялося, що релігійна громада УПЦ села Карапчів через суд примусила правоохоронні органи зафіксувати і розслідувати незаконне переведення їх приходу в ПЦУ.

Просмотров: (23)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *