У волинському селі Будятичі прихильник «ПЦУ» організували біля чужої каплиці «молебень», який в єпархії розцінюють як провокацію

Богослужіння Миколаївської парафії УПЦ

5 липня 2019 року Свято-Миколаївська громада УПЦ в селі Будятичі не змогла провести богослужіння біля своєї каплиці побудованої на джерелі на честь ікони Пресвятої Богородиці. Про це повідомляє СПЖ.

Прийшовши до каплиці, парафіяни УПЦ виявили, що хтось вклав сторонні предмети в замки дверей, щоб їх не можна було відкрити.

«Близько о пів на восьму ранку біля каплиці бачили представників «ПЦУ». Вони привезли кілька людей на свій «молебень», сфотографувалися і швидко розійшлися, бо знали, що на 10 ранку прийдемо ми. У нас просто немає слів!», – прокоментували ситуацію віряни УПЦ.

Пізніше, звіт про «богослужіння ПЦУ» в Будятичах був опублікований на сайті на сторінці Володимир-Волинської «єпархії ПЦУ». У фотозвіті нескладно помітити, що «священників» там було більше, ніж «парафіян».

Нагадаємо, 16 квітня 2019 року рішенням голови Волинської ОДА Олександра Савченко статут Свято-Миколаївської громади УПЦ був змінений на користь «ПЦУ», попри те, що на зборах релігійної громади віряни проголосували проти зміни юрисдикції: до уваги чиновники прийняли сумнівний протокол територіальних зборів. Перереєстрація громади в даний момент оскаржується в суді.

Вранці 21 квітня настоятель храму УПЦ в Будятичах протоієрей Іоанн Сабівчак, зусиллями якого тут був відбудований прихід, виявив, що вхід на територію церкви і двері в храм заблоковані ланцюгами. До цього дня багатолюдна й активна громада УПЦ в селі відстоює свій храм і своє право на існування, всупереч постійним спробам захоплення нерухомості з боку нечисленного активу «ПЦУ». Богослужіння відбуваються під входом на церковне територію.

Просмотров: (28)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *