Відкрито кримінальне провадження проти чиновниці Чернівецької ОДА, яка незаконно приховує документи про примусову «перереєстрацію» парафій УПЦ в «ПЦУ»

Пів року, починаючи з березня 2019 р., консисторія Чернівецько-Буковинської єпархії робила майже щотижневі запити на отримання документів, за якими православні храми єпархії «переводять у ПЦУ». Документи Чернівецька ОДА не надавала, навіть після рішення суду. 28 серпня 2019 року Національна поліція відкрила кримінальне провадження проти чиновниці – прихильниці «ПЦУ», яка відмовилася виконувати ухвалу суду. Про це повідомляє прес-служба єпархії.

Зазначається, що адвокати, які представляють інтереси парафій, примусово перереєстрованих на користь «ПЦУ», теж на інформаційні запити документів не отримали, а в особистих розмовах з державним реєстратором Миколою Гергелюком наштовхувалися на нецензурну лайку.

Зважаючи на це, було направлено звернення до суду про отримання доступу до документів. Суд виніс ухвали (ЄО 18853) про тимчасовий доступ до речей та документів, які знаходяться у керівника відділу культури Чернівецької адміністрації Віри Китайгородської.

Проте чиновниця продовжила відмовлятися від надання документів та умисно ухилялася від виконання вищевказаних ухвал.

«Адвокати були вимушені викликати у стіни Чернівецької ОДА поліцію, скласти протокол і розпочати кримінальне провадження по факту», — пишуть в єпархіальній прес-службі.

У єпархії нагадали, що Віра Китайгородська відкрито лобіює інтереси конкретної конфесії у стінах Чернівецької ОДА та, очевидно, що підтримує політику партії колишнього президента.

«Не віддамо своєї Церкви. Бо це нині блокпост номер один нашої держави, бо ми в тривозі — знову москаль на порозі. Але нас не лише 25 відсотків, у нас — ціла Україна, тримаймося, будьмо мудрими, дякую вам, адже саме ви пишете нову історію України», — передало слова чиновниці ОДА видання goloskrayu 10 червня 2019 року, яке вона виголосила під час «ходи ПЦУ».

Просмотров: (26)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *