Наші храми забирають за рейдерськими схемами, відпрацьованими у бізнесі – прес-секретар Вінницької єпархії

В інтерв’ю «Першому Козацькому» глава єпархіальної прес-служби протоієрей Володимир Пучков пояснив, що захоплень храмів УПЦ і порушення прав її прихожан на території Вінницької області не було б в принципі, «якби не дії начальника відділу у справах національностей та релігій Вінницької обласної адміністрації».

«Стосовно наших релігійних громад безпосередньо застосовувалися рейдерські схеми, свого часу відпрацьовані ще в бізнесі, коли збиралися збори жителів, наприклад, села. Тобто не релігійної громади, яка повинна розв’язувати питання конфесійної приналежності храму, парафії, а саме територіальної громади, – розповів клірик УПЦ. – Ця територіальна громада приймала рішення про перехід в ПЦУ, подавала документи. І саме їх Салецький приймав до розгляду як протоколи зборів громади релігійної, що, з одного боку, незаконно, а з іншого боку – ну, я вже говорю – це цілком собі рейдерська схема».

Судові тяжби з чиновником важливі і для віруючих Вінницької єпархії, адже таким чином вони борються за свої права, додав протоієрей Володимир.

«Той факт, що Салецький діє явно в інтересах ПЦУ, мені здається, не підлягає сумніву», – підсумував він.

Священнослужитель також зазначив, що поки рано говорити про реакцію нової влади на те, що відбувається в єпархії, і прокоментував дії Національної поліції України стосовно віруючих УПЦ.

«Нацполіція просто виконує свої обов’язки. А оскільки в ці обов’язки входить захист законних прав та свобод громадян України, якими є зокрема вірні Православної Церкви, то немає нічого дивного в тому, що іноді цей захист є і захистом наших прав також, – розповів прес-секретар єпархії. – Однак потрібно зазначити, що за рамки правового поля Нацполіція ще жодного разу не виходила, бо, повторююсь, наші права захищаються не як права вірних УПЦ, а як права громадян України».

Просмотров: (9)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *