У волинському селі прихильники «ПЦУ» вже рік тероризують священника та парафіян УПЦ — в єпархії просять поліцію захистити права віруючих українців

«Нічне побиття віконпогрози гранатамипобиття дітей – це все стало буденністю для православної громади села Садів, яка просить захисту та хоче просто молитись Господу». Про це йдеться в повідомленні прес-служби Волинської єпархії. Зазначається, що вже майже рік, після захоплення храму УПЦ, прихильники «ПЦУ» намагаються вижити родину священника з села Садів Волинської області.

«Захопленого храму, новітнім “богоборцям” виявилось мало та “представники ПЦУ” поклали око на церковний будинок, в якому проживає та звершує богослужіння для гонимої громади, настоятель – протоієрей Володимир Мелесь», — зазначається на єпархіальному сайті.

Так, 29 грудня 2019 року, у недільний день, агресивно налаштовані “активісти ПЦУ” після свого “богослужіння” у супроводі в.о. сільського старости Шендюха Івана Івановича прийшли на територію церковного будинку та почали проводити заміри земельної ділянки і будинку.

За інформацією єпархії, ці дії вони вчиняли з метою подальшої приватизації та незаконного переоформлення, і в результаті примусового виселення з дому священника разом з родиною та малолітнім онуком.

«Побачивши, що їхні незаконні дії фіксуються на камеру, “представники новоутвореної церковної структури” почали показувати “дулі” священнику та його сім’ї, при цьому викрикуючи нецензурні слова та погрози, — розповіли в єпархіальній прес-службі. — Незрозуміло, що саме носить християнський потяг у діях “представників ПЦУ”, коли вони, практично рік тероризують сім’ю священника, не даючи змоги не тільки звершувати богослужіння, але й просто проживати у даному будинку».

У Волинській єпархії висловили сподівання, що «правоохоронні органи та судова система України звернуть увагу на відверті гоніння та врешті нададуть захист для людей, які бажають вільно славити Бога, адже це право гарантоване кожному громадянину Конституцією України».

Церковні рейдери в Садові зрізали замки на храмі УПЦ та захопили будівлю, оголосивши храм власністю «ПЦУ», 2 лютого 2019 року. Відтоді тероризування сім’ї священника та гонимої громади Волинської єпархії не припиняється. «Чого лише варта подія, яка сталась 31 березня 2019 року, коли четверо агресивно налаштованих людей зустріли на спортмайданчику місцевої школи 16-річного сина протоієрея Володимира Мелеся – Василя та відразу почали бити. Троє осіб тримали хлопця, а один планомірно наносив удари руками та ногами у район голови і тулуба», — нагадали у прес-службі.

Просмотров: (29)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *