Суд визнав незаконною «перереєстрацію» парафії УПЦ в Ставниці Хмельницької єпархії

3 лютого 2020 року Господарський суд міста Києва визнав незаконним і скасував розпорядження Хмельницької ОДА про реєстрацію статуту релігійної громади Свято-Дмитрівського храму села Ставниця Летичівського району Хмельницької єпархії УПЦ в новій редакції в складі “ПЦУ”. Про це юрист Ярослав Пасічник, який брав безпосередню участь у захисті прав вірян УПЦ в суді, повідомив СПЖ.  

«Ми побачили в Києві незалежність суддів, коли вони звернули увагу на допущені владою правопорушення і прийняли виважене і справедливе рішення», – зазначив Пасічник.

За словами юриста, рішення суду набере чинності після закінчення строку на апеляційне оскарження, якщо представники ОДА не стануть подавати апеляцію. Цей термін становить 20 днів.

«Адміністрація заявила, що вони не будуть подавати апеляцію», – додав представник УПЦ.

До вступу в силу рішення суду храм УПЦ на честь святого великомученика Димитрія Солунського в селі Ставниця закритий, віряни канонічної Церкви не здійснюють у ньому богослужінь.

Нагадаємо, 6 лютого 2019 року жителі села Ставниця, які не мають ніякого відношення до релігійної громади, провели голосування про «перехід» громади Свято-Дмитріївського храму в ПЦУ.

12 квітня 2019 року Хмельницька обласна державна адміністрація розглянула підготовлені активістами нової церковної структури папери та зареєструвала статут релігійної організації у новій редакції у складі “ПЦУ”.

Просмотров: (46)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *