У Горлівській єпархії виграли апеляційний суд у справі щодо храму УПЦ в Костянтинівці

12 лютого 2020 року відбулося засідання Донецького апеляційного суду в Бахмуті у справі Стрітенського храму Костянтинівки Донецької області, захопленого представниками «Київського патріархату». Суд залишив у силі попереднє рішення про те, що переведення громади в розкольницьку структуру визнаний незаконним. Про це повідомляється на сайті Горлівської єпархії.

Нагадаємо, що 28 жовтня 2019 року Костянтинівський міськрайонний суд прийняв рішення, яким визнав незаконним рішення парафіяльних зборів Стрітенського храму про зміну конфесії від 10 липня 2015 року. Це було рішення суду першої інстанції. Відповідач – «Релігійна православна організація” Свято-Стрітенський прихід Донецької єпархії Православної церкви України м Костянтинівка Донецької області”» – подав апеляційну скаргу за підписом Ю. В. Шапрана, в якій поставив під сумнів законність і обґрунтованість рішення суду першої інстанції. Ця скарга була направлена ​​до Донецького апеляційного суду, що знаходиться в Бахмуті.

12 лютого 2020 року відбувся розгляд апеляційної скарги. Апеляційний суд постановив, що рішення суду першої інстанції законне та обґрунтоване, і залишив його в силі. У розкольників є можливість подати апеляцію до Верховного апеляційного суду в Києві.

Представники тоді ще «Київського патріархату» здійснили силове захоплення Стрітенського храму Костянтинівки 14 жовтня 2015 року. Попередньо вони провели засідання парафіяльної ради, яке мало б «узаконити» перехід в розкол парафії УПЦ з грубими порушеннями процедури. Горлівська єпархія Української Православної Церкви подала на рейдерів в суд, судовий процес триває досі.

Просмотров: (14)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *