На Буковині парафії, яких позбавили храмів, продовжують активне молитовне життя

Митрополит Чернівецький і Буковинський Мелетій відвідав парафіян у селі Бережниця, які після рейдерського захоплення їхнього храму, продовжують активне молитовне життя. А до річниці освячення тимчасового приміщення для богослужінь в селі Товтри новостворений юнацький хор записав піснеспіви. Про це повідомляє пресслужба єпархії.

26 липня 2020 року митрополит Чернівецький і Буковинський Мелетій здійснив архіпастирський візит у село Бережниця Вижницького району Чернівецької області, де відвідав постраждалу від церковного рейдерства парафію УПЦ.

Правлячий архієрей звершив Божественну літургію у співслужінні настоятеля парафії ієрея Костянтина Симчука і духовенства Чернівецько-Буковинської та інших єпархій УПЦ.

10 березня 2019 року, у Прощену неділю, прихильники «ПЦУ» за сприяння голови села Бережниця Василя Соломка та поліції Вижницького району зрізали замки і захопили храм УПЦ на честь Архістратига Божого Михаїла. Напередодні активісти штурмували храм, вимагаючи ввести почергові богослужіння, або опечатати будівлю. Під час протистоянь віряни УПЦ отримали тілесні ушкодження.

«Вже минув рік, але, як бачите, суди і досі “не можуть” зрозуміти, що відбулося рейдерське захоплення», – зазначили в Чернівецько-Буковинській єпархії та нагадали, що храм у Бережниці будувався переважно за кошти єпархіального управління, а також жителів і благодійників з інших сіл.

Минулого року в День пам’яті пророка Божого Ілії митрополит Чернівецький і Буковинський Мелетій освятив тимчасове приміщення для богослужінь УПЦ в селі Товтри Заставнівського району, нагадують в єпархіальній пресслужбі.

«Але головнішим здобутком храму став сформований матушкою Валентиною Штефаніцею та молитвами о. Олександра Штефаніци юнацький церковний хор УПЦ. Це є найяскравішим свідченням того, що після розколу Церква Божа в Товтрах примножується молодим поколінням, яке бачить, де істина і славить своїми талантами ім’я Боже!», — йдеться у повідомленні.

До річниці освячення тимчасового приміщення для богослужінь юнацький хор записав декілька піснеспівів, з тих, які вивчив за сім місяців свого існування.

Просмотров: (22)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *