У Поліській єпархії розпочинають будівництво нового храму замість захопленого

У селі Поліське, Березнівського району, Рівненської області після захоплення Михайлівського храму, віряни збираються на молитву у будинку священника та розпочинають будівництво нового храму. 23 листопада 2020 року відбулося освячення місця під будівництво. Про це повідомляє пресслужба Поліської єпархії.

З благословення митрополита Поліського і Сарненського Антонія благочинний Березнівського благочиння протоієрей Ігор Коспа разом із духовенством Березнівського благочиння освятив місце під забудову нового храму в селі Поліське.

В єпархіальній пресслужбі зазначають, що парафіяни подали судовий позов про повернення її храму законній церковній громаді.

«Віряни УПЦ прийняли рішення – дочекатись правдивого рішення суду щодо повернення храму, але не втрачаючи час, поки будуть проводитись судові засідання, віряни УПЦ будуть будувати новий храм», — йдеться у повідомлені.

Благочинний протоієрей Ігор Коспа передав благословення митрополита Антонія та, цитуючи слова керуючого єпархією, сказав: «Вірю, що милість Божа не залишить вас, вірних УПЦ, у вашому бажанні збудувати храм. Вірю, що Господь підтримає вас і допоможе у вашому благому бажанні. Знаю, що Господь втре сльозу кожного із вас, хто нині гонимий злобою та ворожнечею тих, хто розоряє Христову Церкву. Хай Господь допоможе вам збудувати Храм на славу вашим дітям та онукам, які збережуть віру Христову на майбутні покоління».

Просмотров: (17)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *