На Івано-Франківщині прийняли антиконституційне звернення із закликом не відвідувати богослужіння парафії УПЦ

Чиновники в місті Городенка Івано-Франківської області заявили, що не можуть стояти осторонь «подій щодо проведення богослужінь у «новому домовому храмі»» УПЦ. Заяву з закликом до жителів громади не відвідувати богослужіння у єдиному в місті храмі Української Православної Церкви вони ухвалили офіційно на сесії Городенківської міської ради 28 грудня 2020 року. Про це пише Суспільне Карпати.

Раніше, 19 грудня 2020 року, Іллінська парафія міста Городенки Івано-Франківської єпархії  УПЦ звершила першу за декілька десятиліть Божественну літургію у новому домовому храмі. Це єдиний храм Української Православної Церкви в місті з 1990-х років – колишні православні храми відібрали прихильники “УПЦ КП” та УГКЦ.

Через декілька днів після богослужіння доля парафії «викликала занепокоєння» у місцевих депутатів настільки, що вони прийняли на черговій сесії документ.

Текст свого антиконституційного звернення у соціальній мережі Facebook оприлюднив міський голова Богдан Кобилянський.

Використовуючи набір штампів, фейкових звинувачень у бік Української Православної Церкви, депутати назвали їх фактами та закликали «мешканців Городенківської громади не відвідувати богослужіння в «новому домовому храмі» Української православної церкви (Московський патріархат) на території Городенки».

Просмотров: (8)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *