В Офісі Президента зареєстрували Звернення від мільйонів віруючих українців щодо законопроектів, які порушують їхні права

Віруючі Української Православної Церкви зібрали 1 060 238 підписів під Зверненнями до Президента України Володимира Зеленського, Кабінету міністрів та інших інституцій влади, які близько сотні православних українців з різних єпархій УПЦ особисто привезли та передали в Офіс Президента 1 квітня 2021 року. Про це повідомляється на news.church.ua.

Про вимоги вірян Української Православної Церкви з приводу дискримінаційних законів та ескалації релігійних конфліктів, які були спровоковані цими законами, розповіли під час брифінгу в прес-центрі «Українських новин» Голова Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент; настоятель Михайлівського храму в селі Задубрівка Чернівецько-Буковинської єпархії протоієрей Віталій Дуров, релігійний експерт Юрій Євгенович Решетніков та політолог Кость Бондаренко.

Представники релігійних громад, що постраждали від рейдерства «ПЦУ» з різних єпархій УПЦ, в тому числі Волинської, Житомирської, Рівненської та Сарненської, приїхали до столиці спеціально, щоб особисто передати зібрані підписи можновладцям з вимогою використати надане президентській вертикалі право законодавчої ініціативи для скасування низки скандальних антицерковних законів.

Насамперед священнослужителі УПЦ відслужили на Володимирській гірці молебень, за яким віруючі молилися про мир в Україні.

Після спільної молитви представники Української Православної Церкви вирушили до Офісу Президента.

На місці до віруючих вийшов головний консультант Приймальні Президента України Офісу Президента України Ахметов Ігор Бакитович, який прийняв документи від віруючих.

Звернення «з приводу реалізації конституційного права законодавчої ініціативи у Верховній Раді України з метою захисту прав осіб (мирян), які належать до віруючих УПЦ» зареєстрували під номером 22/16975-26.

В Українській Православній Церкві сподіваються, що їх голос буде почутий.

«Ми віримо і надіємося на те, що наші голоси почують, — сказав протоієрей Василь Начев, клірик Рівненської єпархії УПЦ. — Можливо Президент України цієї ситуації не знає, можливо йому всю інформацію не доносять. Тому ми надіємося, що все-таки він тепер буде володіти повною інформацією стосовно того беззаконня, яке сьогодні твориться стосовно нашої Церкви і ми сподіваємося на те, що ми отримаємо відповідь, підтримку від гаранта Конституції, від Президента нашої країни і заспіваємо всі Христос Воскрес!».

Просмотров: (8)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *