В Золочеві чергові акти вандалізму. Цькування священника та віруючих УПЦ продовжуються

28 вересня 2020 року двоє молодиків знову погрожували клірику Львівської єпархії УПЦ ієрею Максиму Йоенко, розписали паркан його будинку, закидали фарбою вагончик, у якому моляться віруючі, а також звершили черговий акт вандалізму над магазином дитячих іграшок парафіянина Української Православної Церкви.

Як розповів священник Максим Йоенко, біля шостої ранку родина почула гуркіт на вулиці.

 «Подивилися на камери і нікого не побачили. Потім якийсь хлопчина підійшов до воріт і почав гнути метал. Ми вийшли, почали говорити з ним. У відповідь він закричав: «забирайтесь звідси, ви будете горіти!». Потім пішов», — зазначив священник.

Написи з образами на паркані отець Максим виявив пізніше.

«Ми спочатку не бачили, що розмальований паркан, темно було. Потім повернулись й подивилися на камерах. Побачили, що двоє молодих людей в капюшонах щось малюють. Написали знову своє “геть РПЦ, Золочів не Броди”. А ще вагончик закидали фарбою й зеленкою. Ані фарба, ані зеленка, правда, не розбилися. Ми викликали поліцію», — сказав священнослужитель.

Він також повідомив, що цього ж ранку образливі написи лишили на фасаді магазину дитячих іграшок, який орендує парафіянин УПЦ. Це також вже не перший випадок вандалізму щодо цієї будівлі.

Просмотров: (110)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *