Священний Синод УПЦ створив тимчасову комісію для надання підтримки релігійним громадам захоплених храмів

3 квітня 2019 року на території Свято-Успенської Києво-Печерської лаври під головуванням Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія відбулося засідання Священного Синоду Української Православної Церкви, під час якого були розглянуті поточні питання, що регулюють різні сторони церковного життя. Про це повідомляє Синодальний юридичний відділ УПЦ з посиланням на Інформаційно-просвітницький відділ.

Розглянувши поточну ситуацію в різних регіонах України, архієреї висловлюють глибоку стурбованість у зв’язку з захопленнями храмів Української Православної Церкви.

«Висловивши глибоку стурбованість у зв’язку з захопленням храмів Української Православної Церкви, що є грубим порушенням законодавства України, Священний Синод наголосив на необхідності підтримки та надання допомоги громадам Української Православної Церкви, храми яких були захоплені», — йдеться в одному з рішень Священного Синоду УПЦ за підсумками засідання.

Для надання допомоги постраждалим парафіям була утворена тимчасова комісія, яку очолив єпископ Васильківський Миколай, вікарій Київської Митрополії.

Просмотров: (49)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *