Поліція захистила від захоплення храм УПЦ в с. Бані Лисовицька на Львівщині

Завдяки злагодженим дії поліції, яка прибула за викликом прихожан до храму Лазні Лисовицька, який окупували глава сільради і «Правий сектор», його вдалося відстояти.

7 квітня 2019 року близько 8:00 ранку в с. Баня Лисовицька Стрийського району Львівської області, де розташований єдиний православний храм району, на свято Благовіщення «Правий сектор» під керівництвом голови Лисовицької сільської ради Миколи Магаса увірвалися на службу в храм й окупували його.

Як стало відомо, невдовзі поліція вивела активістів з храму Покрова Божої Матері, тим самим зірвавши провокацію і запобігши його захоплення.

Правоохоронці оперативно прибули на місце захоплення за викликом парафіян, яких «Правий сектор» під керівництвом голови сільради не пускали до церкви, де під крики, лайки і погрози активістів, настоятель громади УПЦ, протоієрей Віктор Путятіцкій здійснював святкове богослужіння.

Завдяки присутності представників поліції, настоятель зміг спокійно завершити службу і закрити церкву.

По завершені богослужіння, настоятель подякував представникам правоохоронних органів. Захоплення храму місцевими активістами було зірване.

Храм Покрови Пресвятої Богородиці в селі Баня Лисовицька побудований між двох доріг при в’їзді в село на землі, яка селу не належить. Це – єдиний православний храм на весь район, в ньому моляться віруючі зі Стрия, Моршина, багатьох сіл в радіусі десятків кілометрів.

Усі роки з дня початку будівництва місцева сільрада веде гоніння на храм канонічної Церкви. Щоб відібрати землю у храму, влада ініціювала понад 35 судових процесів в різних інстанціях, але безуспішно.

Нагадуємо: у разі порушення прав єпископату, духовенства, мирян і установ Української Православної Церкви (перешкоджання здійсненню богослужінь, захоплення храмів, вчинення провокацій і тиску, погрози тощо) необхідно негайно звернутися до юридичного відділу УПЦ по телефону: 097- 537-55-96.

За матеріалами СПЖ

Просмотров: (66)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *