Рішенням суду до ЄРДР мають бути внесені дані про правопорушення проти парафії УПЦ в селі Пилиповичі

9 квітня 2019 року суддя Бородянського районного суду Київської області розглянув скаргу Ковальчука Бориса Івановича, священика, який є настоятелем парафії вмч. Димитрія Солунського у селі Пилиповичі – на бездіяльність слідчого. Згідно з винесеним рішенням суду, слідчого СВ Бородянського ВП Ірпінського ВП ГУНП в Київській області зобов’язано внести за заявою Ковальчука Б.І. від 27 березня відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочати слідство. Про це повідомляє Юридичний відділ УПЦ.

Протоієрей Борис Ковальчук звернувся до суду із вказаною скаргою, мотивуючи її тим, що ним було подано до вищезгаданого відділу поліції заяву про вчинення жителями с. Пилиповичі кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст 161 КК України. Однак в порушення вимог ст. 214 КПК України, відповідні відомості за вказаною заявою до ЄРДР внесені не були.

24 березня у селі Пилиповичі депутат сільради Руслан Хвалибога, який відкрито називає себе греко-католиком, ініціював територіальні збори жителів села, де заявив, що всі присутні і він у т.ч., як ініціатор зборів, є членами релігійної церковної громади. Незаконне зібрання прийняло рішення про «перехід» громади УПЦ в ПЦУ. Рішення люди, далекі від церковного життя, прийняли ігноруючи волю реальної релігійної громади, яка 17 березня провела в церкві законні збори. Віруючі переважною більшістю голосів заявили про свою вірність Українській Православній Церкві на чолі з Блаженнішим Митрополитом Онуфрієм. На цих зборах був присутній і депутат Руслан Хвалибога, який тоді й заявив, що хоча за віросповіданням є греко-католиком, але, в той же час, вважає себе членом православної громади і має право ініціювати її перехід в ПЦУ.

Просмотров: (166)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *