У П’ятигорах депутат Здолбунівської РДА Ігор Щебет очолив злом і захоплення храму УПЦ

20 квітня 2019 року, напередодні Вербної неділі, активісти ПЦУ зламали і захопили храм УПЦ в селі П’ятигори Здолбунівського району Рівненської області. Про це повідомив сайт СПЖ.

Як розповідають очевидці, прихильники ПЦУ зайшли на територію храму УПЦ Різдва Богородиці нібито для того, щоб здійснити під стінами церкви вечірню службу та освятити вербу. Виявилося, що подібне «богослужіння» служило лише маскуванням для цинічного захоплення храму. Поки «священик» ПЦУ здійснював обрядові дії, рейдери зламували двері.

«Я виходив кілька разів і спостерігав, що відбувається у церкві, – коментує ієрей УПЦ Віктор Довбенюк. – Значне пожвавлення я помітив тільки через якийсь час. Безліч людей обступили двері церкви, немов затуляючи щось. Коли я зрозумів, що це може бути захоплення, було вже пізно. У храмі знаходився депутат Здолбунівської РДА пан Щебет, який зрізав замки і по суті захопив храм».

Віруючі УПЦ відразу відреагували на інцидент і викликали поліцію. Однак правоохоронці не вжили жодних заходів, щоб вивести порушників з церкви.

Церкву в П’ятигорах опечатали минулого тижня представники влади через міжконфесійний конфлікт. Між двома релігійними громадами існувала домовленість про те, що жодна з громад не заходить у храм до вирішення спору в судовому порядку, однак представники ПЦУ цю домовленість постійно порушували. Зокрема, 17 квітня депутат Здолбунівської РДА Щебет з помічниками вже намагався зламати двері храму, але віруючі УПЦ тоді не дозволили цього зробити.

Просмотров: (41)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *