Суд зобов’язав правоохоронців розглянути порушення прав віруючих в Мнишині

Суд зобов’язав поліцію почати розслідування в зв’язку з порушеннями прав віруючих в селі Мнишин та внести дані про ці випадки в ЕРДР.

24 квітня 2019 року Гощанський районний суд задовольнив позов релігійної громади УПЦ села Мнишин Рівненської області про визнання незаконною бездіяльність поліції, про це передає СПЖ.

Раніше жодна із заяв віруючих УПЦ про вчинення правопорушень прихильниками ПЦУ на території Свято-Покровської церкви правоохоронними органами не була прийнята до уваги.

«Від нашої релігійної громади в поліцію було подано кілька заяв, ніякої реакції або відкриття кримінального провадження, з боку правоохоронців не було, – коментує протоієрей Володимир Фурманчук, настоятель Свято-Покровської церкви. – Хоча порушення закону активістами ПЦУ були очевидними. Поліція навіть не опитала свідків незаконного проникнення в церкву».

Отець Володимир приніс до суду багато доказів того, що громада Київського Патріархату не мала ніякого права зрізати замки на церкві 24 березня. Зокрема, офіційне розпорядження голови Рівненської ОДА Олексія Муляренка про проведення почергових богослужінь.

«Цей лист ми отримали 26 березня, а замки на нашій церкві активісти зрізали 24 березня. В той день вони продемонстрували поліції розпорядження голови ОДА, як нібито законну підставу для проникнення, про який ми навіть знати не могли», – каже отець Володимир.

Рішення суду – перша невеличка перемога релігійної громади УПЦ села Мнишин в боротьбі за відстоювання своєї правоти.

Юристами Рівненської єпархії УПЦ вже підготовлено ряд позовів, як щодо чиновників, так і окремих громадян, які брали безпосередню участь у рейдерстві.

Просмотров: (64)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *