На Тернопільщині громада УПЦ відзначила престольне свято хресним ходом до відібраного в неї храму

6 травня 2019 року, в день пам’яті вмч. Георгія Побідоносця, Свято-Георгіївська громада УПЦ села Бриків Шумського району Тернопільської області престольне свято відзначила хресним ходом до храму, який в лютому цього року у віруючих УПЦ відібрали прихильники «ПЦУ», повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ із посиланням на прес-службу Тернопільської єпархії. 

Зокрема православна громада села Бриків зібралася на храмове свято у місцевому будинку священика. Божественну літургію в день свята очолив о. Віктор Омельчук у співслужінні з духовенством сусідніх парафій.

Після Богослужіння численна паства, яка налічувала приблизно сотню вірян, разом із духовенством пройшла хресним ходом навколо відібраного храму. «Це чудовий приклад того, як у православних вірян відібрали церкву, та не змогли відібрати істинну віру», — зазначили в єпархії.

Священик подякував парафіянам і гостям – священнослужителям і вірним інших парафій — за те, що вони прибули розділити радість престольного свята з парафіянами села Бриків.

Бриківська дерев’яна церква була побудована зусиллями парафіян у 1800 році. Багато сліз, страждань та поневірянь пережили православні віряни цієї церкви за останній час. У лютому цього ж року у віруючих УПЦ відібрали храм. Проте канонічна громада УПЦ продовжує своє служіння Богові у будинку священика о. Віктора Омельчука, який багато років був настоятелем храму на честь св.вмч. Георгія Побідоносця у селі Бриків.

Просмотров: (23)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *