Єпископ Нафанаїл підтримав парафіян захопленого храму в Нічогівці

22 травня, в день пам’яті святителя Миколая, архієпископа Мир Лікійських Чудотворця, православна громада села Нічогівка відзначила престольне свято в домовому храмі. Підтримати віруючих села Нічогівка Маневицького району Волинської області, чий Свято-Миколаївський храм відібрали в січні цього року прихильники ПЦУ, приїхав єпископ Волинський і Луцький Нафанаїл, який очолив святкову Божественну літургію. Про це повідомляє прес-служба Волинської єпархії УПЦ.

Спільну молитву звершили в невеликому сільському будиночку, пристосованому для богослужінь. Його Преосвященству співслужили настоятель громади священик Тарас Берник, благочинний Колківського округу протоієрей Петро Бугайчук, настоятель Свято-Покровського храму Луцька архімандрит Афанасій (Герман), завідувач канцелярією єпархії архімандрит Паїсій (Хомич) і священики Колківського благочиння.

По закінченні богослужіння єпископ Нафанаїл подякував вірним чадам Христової Церкви за їх вірність і твердість у вірі, нагородивши парафіян грамотами.

Подаючи архіпастирське благословення, владика побажав вірянам завжди перебувати в любові і молитві, звертаючись за допомогою до вірного помічника всіх християн – святителя Миколая.

Настоятель і члени релігійної громади УПЦ висловили подяку правлячому архієрею за його молитви і підтримку в цей нелегкий для них час.

Нагадаємо, 26 січня 2019 року, після багатогодинного протистояння і нападу на священика, представники ПЦУ відібрали у настоятеля ключі від Свято-Миколаївського храму і захопили церковне приміщення в Нічогівка. Захоплення храму відбулося за активної участі голови Красновольської сільради. Незважаючи ні на що, громада УПЦ залишається вірною канонічній Церкві і продовжує звершувати свою релігійну діяльність.

Просмотров: (28)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *