Поліція затримала злодія, який грабував храми УПЦ на Київщині

Правоохоронці встановили особу злодія, який скоїв крадіжки в чотирьох храмах Бориспільської єпархії. 

4 червня 2019 року Відділ комунікації нацполіції Київської області повідомив про затримання серійного злодія, який скоїв крадіжки церковного майна в Київській області.

Як повідомляється, зловмисника затримали за підсумками проведення комплексу оперативно-пошукових заходів.

«Злодієм виявився 30-річний житель Харкова, раніше судимий за аналогічні злочини. Правоохоронці перевіряють чоловіка ще по 74 крадіжках церковного майна в області», – сказано в повідомленні.

Співробітники поліції вилучили викрадені ікони та начиння. Деякі ікони вже впізнали священнослужителі.

У поліції повідомляють, що слідчими розслідуються матеріали кримінального провадження за ознаками ч. 3 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років.

Як повідомлялося раніше, за одну ніч невідомі обікрали відразу два храми Української Православної Церкви Київської області. У ніч на 29 травня 2019 року на території Бориспільської єпархії скоєні крадіжки старовинних ікон з храмів УПЦ в селищі Калита Броварського району та селі Любимівка Вишгородського району.

Нагадаємо, з 24 по 29 травня 2019 року нападу грабіжників зазнали чотири храми Бориспільської єпархії Української Православної Церкви – у Баришівському, Броварському та Вишгородському районах Київської області. Викрадені старовинні ікони, срібні хрестики, пожертвування.

Просмотров: (25)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *