На Буковині «ПЦУ» найняла бойовиків «відстоювати їхні права»: з газовими балончиками проти вірян УПЦ

Чернівецько-Буковинська єпархія УПЦ офіційно звернулася до СБУ та ГУ Національної Поліції в Чернівецькій області з вимогою втановити особи найманців. 

6 червня 2019 року, на свято Вознесіння Господнього, відбулося чергова провокація біля храму на честь Успіння Пресвятої Богородиці в с.Товтри Чернівецької області. Спровокували конфлікт наймані бойовики, при повній бездіяльності поліції, про це повідомляється на офіційній сторінці у фейсбук Чернівецько-Буковинської єпархії.

Релігійна громада, храм якої, зрізавши замки, 18 травня захопили прихильники «ПЦУ», вимушена була молитися на території церкви. Перед тим декілька днів звершувала цілодобове молитовне стояння біля стін Чернівецької ОДА. Віруючі буковинці намагалися знайти у можновладців відгук на їхню проблему, проте дарма. Обіцянки в.о. голови ОДА Михайла Павлюка, що він дав тисячам православних краю під час загальноєпархіального молитовного стояння, виявилися пустими деклараціями. Міжконфесійна ситуація в регіоні не тільки не покращилася, а навіть погіршилася.

В село Товтри прихильник «ПЦУ» запросили найманих бойовиків, які за повної бездіяльності місцевої поліції, почали перешкоджати священику та віруючим УПЦ молитися навіть на території храму.

«Настоятель під воротами храму розпочав служити Акафіст Вознесінню Господньому, — зазначили в прес-службі єпархії. — Пізніше приїхав новий панотець, нової релігійної організації, в яку примусово перевели громаду канонічної церкви розпорядженням голови області Михайла Павлюка. Так як не пускають до храму канонічного священика, громада вирішила не пускати і цього нового панотця. На допомогу панотцю ПЦУ вибігли наймані бойовики з газовими балончиками, щоби його силою провести в храм».

«Тотальне беззаконня бойовиків і повна бездіяльність Національної Поліції» настільки обурили віруючих, що вони зняли ворота і війшли на територію церкви.

«Після того біля трапезної на вулиці біля храму о.Іоанн разом з громадою змогли розпочати Богослужіння, — інформують в єпархії та додають, — Чернівецько-Буковинська єпархія жодним чином не спонукає та не виправдовує силові дії, в той же самий час знову і знову звертається до СБУ та Національної Поліції встановити осіб бойовиків, які незаконно діють та перешкоджають здійсненню релігійних обрядів настоятелю храму, о.Іоанну та є джерелом релігійного конфлікту у селі Товтри».

Чернівецько-Буковинська єпархія УПЦ офіційно звернулася до СБУ та ГУ Національної Поліції в Чернівецькій області з вимогою втановити особи найманців.

“Ці люди, фізично міцної статури, без жодної перешкоди зі сторони Національної Поліції, не дозволяють релігійній громаді УПЦ села Товтри здійснювати богослужіння в церкві, на території біля церкви, приміняють фізичну силу, газові балончики”, – йдеться в повідомленні.

В єпархії просять допомогти встановити особи бойовиків й усіх небайдужих людей:

телефон єпархії: (0372) 523 351
вайбер, телеграм: (+38) 068 221 17 15

Нагадаємо, що наразі запроваджено кримінальні провадження про перешкоджання здійсненню релігійних обрядів релігійній громаді Cвято-Успенського храму УПЦ с.Товтри та за вчинення посадовими особами Чернівецької ОДА службового підроблення, а саме видачу завідомо неправдивих розпоряджень.

Просмотров: (18)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *