На Рівненщині прихильники «ПЦУ» побили чоловіка, який став на захист священика УПЦ

7 червня 2019 року прибічники «ПЦУ» побили чоловіка у селі Нова Мощаниця Здолбунівського району Рівненської області за те, що він став на захист священика УПЦ і не дозволяв вигнати його з села, повідомляє «Рівне. Голос Церкви».

Два рази за минулий тиждень активісти «ПЦУ» села Нова Мощаниця приходили в нічний час до будинку священика і вимагали негайного виселення. При цьому вірян УПЦ, котрі ставали на захист настоятеля громади УПЦ, активісти принижували, ображали і навіть застосовували фізичну силу.

Дійшло до того, що прихильники «ПЦУ» побили ногами вірянина Магазенюка Михайла, який став на захист священика. Чоловік потребує медичної допомоги.

«О 22:30 подзвонив отець Ігор, розповів, що була бійка. Двоє чоловіків, котрі захищали батюшку, побили ногами на землі, — написав на своїй сторінці у Фейсбук протоієрей Василій Начев. —Бійку на телефон знімали вчителі. О 23:55 викликали “швидку”. Магазенюк Михайло, котрого побили, потребує медичної допомоги».

Також священик написав про те, що активісти «ПЦУ» покинули подвір’я священика. Однак обіцяли повернутися знову і «будуть позбавляти сну родину, аж поки вона не виїде з села».

«Активісти “ПЦУ” скористались сутінками і прийшли знову до будинку священика. Матінка телефонує схвильована, чути знову крики і образливі висловлювання, щось зрозуміти важко. Священик Ігор Гнатишин і матінка Наталія потребують молитов», — продовжив він.

Поліція на місце конфлікту приїхала вже після інциденту. Наразі достеменно не відомо, чи розпочато кримінальне провадження проти нічних дебоширів, та наряд поліції знаходиться у населеному пункті, опитали свідків.

Просмотров: (14)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *