Прес-служба Донецької єпархії заявляє: повідомлення про перехід однієї з парафій в «ПЦУ» — фейк

В одній із своїх публікацій ТСН повідомила про те, що 8 травня цього року громада храму Чуда архістратига Михаїла села Новомихайлівка Мар’їнського району Донецької області нібито приєдналася до «ПЦУ». Як аргумент ТСН використовувала карту переходів в «ПЦУ». В Донецькій єпархії дану інформацію спростовують. Відповідна заява була опублікована на офіційному сайті єпархії 9 червня 2019 року.

«На чому ґрунтується твердження укладачів цієї карти і з якої причини ТСН не попросить прес-службу Донецької єпархії підтвердити або спростувати його, готуючи свій матеріал, залишається незрозумілим, — зазначають в прес-службі та наголошують. — Повідомлення про перехід громади храму Чуда архістратига Михаїла села Новомихайлівка в «ПЦУ» — фейк».

З цього приводу прес-служба Донецької єпархії Української Православної Церкви звернулася до громадськості з офіційною заявою: «всі православні громади вищевказаної єпархії весною 2019 року провели парафіяльні збори, на яких одностайно висловили свою вірність УПЦ і Її Предстоятелю, Блаженнішому Онуфрію, митрополиту Київському і всієї України. Жодна громада Донецької єпархії не виходила зі складу УПЦ і куди-небудь переходити не збирається».

Просмотров: (18)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *