Відбулась зустріч єпархіального активу з начальником Управління у справах національностей та релігій Вінницької ОДА

11 червня, у приміщенні Вінницького єпархіального управління відбулась зустріч єпархіального активу на чолі з архієпископом Вінницьким і Барським Варсонофієм з начальником Управління у справах національностей та релігій І. О. Салецьким. Про це повідомляє прес-служба Вінницької єпархії.
Зустріч було присвячено обговоренню проблемної ситуації, яка склалась у релігійному житті Вінниччини останніми місяцями.

Учасники обговорення дійшли порозуміння щодо необхідності недопущення силових захоплень храмів. Силові сценарії, як і незаконні реєстраційні дії, є однаково неприйнятними як для Вінницької єпархії УПЦ, так і для Вінницької ОДА.
Варта особливої уваги конструктивна позиція, щодо подолання конфліктної ситуації, яка склалась у релігійному житті регіону, яку зайняв начальник Управління у справах національностей і релігій Вінницької ОДА І. О. Салецький. За його словами будь-які дії, зокрема щодо зміни підлеглості релігійних громад, мають звершуватись виключно у правовому полі та відповідно до Конституції та законів України.
За підсумком зустрічі, налагоджено постійну комунікацію між керівництвом Вінницької єпархії УПЦ та Вінницькою обласною державною адміністрацією.

Просмотров: (11)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *