З газовими балончиками під прикриттям поліції — голова юрвідділу Бориспільської єпархії розповів про рейдерство «ПЦУ» (відео)

Увечері 11 червня 2019 року в с. Погреби Броварського району Київської області відбулося захоплення церковного будинку, що знаходиться на території Свято-Успенського храму УПЦ. Як розповів голова юридичного відділу Бориспільської єпархії УПЦ протоієрей Олексій Носенко, захоплення будівлі здійснили прихильники «ПЦУ», при цьому охоронці, які несли службу відповідно до договору про охорону церковного майна, були силою витіснені з території. Про це повідомляється на  YouTube-каналі «Першого козацького».

Один з охоронців отримав серйозний опік очей в результаті застосування нападниками газового балона. Зараз він знаходиться в лікарні. Представник єпархії зазначає, що поліцейські, які перебували на місці подій, не виконали свої обов’язки і навіть, можна сказати, діяли в інтересах нападників.

«Так, під час розпилення газу в обличчя охоронця, поліцейські знаходились на відстані одного метру від нього, при цьому не перешкоджали правопорушенню і не затримали порушника», — йдеться у повідомленні на сайті Бориспільської єпархії.

Вони не втрутилися в події в гарячій фазі, не зупинили правопорушників, які застосували спецзасоби. А коли захоплення відбулося, розділили сторони кордоном і не пустили туди охорону, яка була там на законних підставах.

«За заявою, поданою постраждалим охоронцем, будемо сподіватися, почнеться кримінальне провадження, подробиці інциденту будуть встановлені, а винні покарані», — сказав прот. Олексій Носенко.

Нагадаємо, Свято-Успенський храм залишається зачиненим до вирішення конфлікту у судовому порядку.  17 березня після Божественної літургії до храму увійшли представники сільської територіальної громади, які не є парафіянами храму, та здійснили провокацію. Під час молебню у храмі відбувалася штовханина та лунали провокаційні заклики від агресивних селян про своє бажання перевести релігійну громаду разом із храмом до «ПЦУ». Проте прибула на місце поліція вивела всіх із храму і прихрамової території. Молебень православні вимушені були служити біля воріт храму. Прихильники «ПЦУ» провели свої збори неподалік від храму. За результатами переговорів між представниками двох сторін було досягнуто домовленості розглянути конфліктне питання у юридичному полі.

Просмотров: (22)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *