В селі Заволока на Буковині захопили храм УПЦ (+відео)

Вранці 23 червня 2019 року, в неділю Всіх святих, прихильники «ПЦУ» захопили храм святих апостолів Петра і Павла у селі Заволока Сторожинецького району Чернівецької області. Рейдери зламали дверні замки й заволоділи церковним приміщення поки віряни УПЦ молилися в каплиці поряд.

Як повідомили в прес-службі Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ, після захоплення нові власники викинули за ворота ікони, хоругви й побутові речі.

Сюжет про цю подію зняли журналісти телеканалу «Інтер».

«Замість молитвослова – шуруповерт. Саме так у селі Заволока розпочинається недільне богослужіння. Віряни ПЦУ змінюють замки у дверях храму», — коментують ситуацію в програмі «Подробности».

Прибічники «ПЦУ» виправдовують свої дії новими документами. Замінивши замки, заходять у храм і починають описувати майно. Про таке захоплення церкви дізнаються парафіяни УПЦ. У них саме завершилося богослужіння. Щоб уникнути конфлікту вони моляться у місцевій каплиці. Сторони раніше домовилися не входити в храм.

“Проголосували вони 160 чоловік за перехід. З нашої сторони – ми проголосували (люди, які проти переходу) – 280 чоловік. Відчуження майна – це протизаконно”, — зазначив Сергій Зварич, вірянин УПЦ.

Правду віряни УПЦ відстоюватимуть у суді.

“Сьогоднішні дії не є законні, це є пряме захоплення. Враховуючи той факт, що міліція каже, що було законно, яким це законом? Законним шляхом через двері заходиться, а не через злами”, – обурена Інга Румак, вірянка УПЦ.

Нагадаємо, попередня спроба захоплення храму відбулася 24 травня. «Приїхали і перекрили в’їзд “нові господарі” парафії», — повідомили в єпархії і пояснили, що почувати себе «господарями» рейдери стали у зв’язку з розпорядженням в.о. голови Чернівецької ОДА М. Павлюка про примусову перереєстрацію статуту парафії УПЦ в юрисдикцію «ПЦУ».

Того ж дня, 23 червня, в Сторожинецькому районі відбулася ще одна спроба, але невдала, захопити Успенський храм в селі Михальча.

Просмотров: (57)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *