У Синоді Еладської Православної Церкви назвали «ПЦУ» «нерукопокладеними та забороненими розкольниками»

28 серпня 2019 року під час роботи Священного Синоду Еладської Православної Церкви, на якому піднімалось питання визнання або невизнання проекту Фанару в Україні, дане питання було названо особливим, а Предстоятель ЕПЦ відмовився від такої відповідальності та передав справу на розгляд Архієрейського собору. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на грецьке видання Ромфея.

“Ми визнаємо спільно привілею Архієпископа (Ієроніма – ред.) керувати даною темою особисто”, — зазначив один із синодальних ієрархів, передає видання.

Архієпископ Афінський та всієї Еллади Ієронім ІІ з великим інтересом вислухав позиції синодалів та подякував їм за підтримку та визнання його привілеїв. «Я не можу взяти на себе таку відповідальність, я передам її в ієрархію», – сказав Предстоятель Еладської Православної Церкви.

Повідомляється, що вищезгаданий представник Синоду також додав: “В інших випадках не потребувалося від всієї ієрархії визнання автокефалії так само, як це було з іншими автокефаліями на Балканах. Тут ми маємо особливий випадок з нерукопокладеними, розкольниками, котрі були ще й відлученими”.

Грецькі журналісти розповіли, що “синодали не приховували свого занепокоєння, оскільки тема про українське питання була внесена на кінець роботи Синоду без повідомлення та без її включення в денний порядок”.

Зазначається, що ексклюзивні джерела Romfea.gr повідомляють про те, що “українське питання” буде розглянуто “після виборів Митрополитів у жовтні”.

Читайте також: Еладська Православна Церква вчергове не прийняла рішень щодо визнання українських розкольників

Просмотров: (23)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *