У результаті масової бійки в селі Малинськ на Рівненщині поліція відкрила 12 кримінальних справ

На території церкви в Полісько-Сарненській єпархії УПЦ в селі Малинськ в Рівненській області «ПЦУ» влаштували провокацію, яка закінчилася масовою бійкою, у якій постраждало 11 осіб.  За фактом відкрито 12 кримінальних проваджень, повідомляє поліція Рівненської області.

“Черговий інцидент між представниками двох релігійних громад виник вчора, 3 вересня, на території церкви в селі Малинськ. Повідомлення про конфлікт з невідомими особами, які зрізали замки на дверях храму, намагаються винести звідти речі і отримання тілесних ушкоджень місцевими жителями в поліцію почали надходити з 7:30”, – повідомляє прес-служба в середу, 4 вересня.

Зазначається, що правоохоронці з’ясували, що представники парафіяльної ради Петро-Павлівського приходу Рівненської єпархії «ПЦУ» зрізали замки на вхідних дверях храму і проникли всередину для проведення богослужіння.

“Це призвело до чергового конфлікту між представниками релігійних громад, відносини між якими загострилися ще навесні цього року. Суперечка біля церкви між майже 60 особами переросла в бійку, під час якого тілесні ушкодження у вигляді забоїв отримали одинадцять місцевих жителів”, – розповіли в поліції.

Правоохоронці додали, що у рамках досудового розслідування у кримінальному провадженні згідно ст.356 Кримінального кодексу України (самоправство) слідчі Березнівського відділення поліції вилучили документи, які, за словами представників Петро-Павлівського приходу Рівненської єпархії «ПЦУ», підтверджують їх право власності на храм.

“Крім того, по 11 фактам завданих умисних легких тілесних ушкоджень відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за попередньою кваліфікацією ч.1 ст.125 КК України. Слідчі дії тривають”, – додали в прес-службі.

Нагадаємо, у вівторок, 3 серпня, прихильники «ПЦУ» зрізали замки на храмі на честь святих апостолів Петра і Павла в селі Малинськ. Віруючі свій храм відстояли і залишилися його охороняти, але 4 серпня представники місцевої влади та правоохоронних органів, за свідченням очевидців, зажадали від громади УПЦ покинути храм і передати його «законним власникам» – громаді «ПЦУ».

«Релігійна громада УПЦ села Малинськ потрапила в список розпоряджень колишнього голови Рівненської ОДА Олексія Муляренка, тобто нас ліквідували. Ви можете собі це уявити?! Нас не існує! А хто тоді утримує цей храм? Хто несе вже кілька місяців чергування біля його стін? Хто вчора вигнав зловмисників, які різали замки на церкві? Моя душа кричить. Я не розумію, як у правовій державі таке можна було допустити», – сказав у своєму коментарі кореспонденту СПЖ протоієрей Володимир Гнесь, настоятель Петро-Павлівської церкви.

Загостренню в селі церковного конфлікту сприяють органи місцевого самоврядування, підприємці, вчителі та навіть правоохоронці, повідомляють журналісти. Так, 4 вересня до храму разом з поліцією приїхав голова Малинської ОТГ Анатолій Димитров (який, за повідомленням місцевих жителів, є в Малинську «мозковим центром» «ПЦУ») і зажадав повісити на храм свої замки.

Фото: прес-служби поліції Рівненської області

Просмотров: (36)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *